Naročila in svetovanje
051 484 757

STOMADOS d.o.o.
Cesta Ceneta Štuparja 2a
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel. 01 561 5500
Mob. 051 484 757
Fax. 01 561 5505
e-mail: stomados@gmail.com

Delovni čas:
ponedeljek - petek
08:00-19.00
SI | EN | DE
Zanimivosti
Neprijeten vonj v 90 odstotkih izvira iz ustne votline, zlasti s hrbtišča jezika, v 10 odstotkih pa je posledica sistemskih bolezni prebavil, jeter ali trebušne slinavke, bolezni dihal, določene hrane (česen,čebula, kava), kajenja ali redko hudih bolezni (rak v prebavilih). Slab zadah je lahko opozorilni ali spremljajoči znak pri boleznih obzobnih tkiv, nastajajoči zobni gnilobi ali boleznih mandljev. Slab zadah spremlja tudi ljudi, ki so pod stresom.

Plomba

Karies (zobno gnilobo) je potrebno temeljito odstraniti. Prizadete zobne krone zobozdravnik nadomesti s plombami. V sodobni stomatologiji so plombe narejene iz kompozita, ker omogoča, da lahko oblikujemo  zob čimbolj podobno naravnemu. Amalgamskim zalivkam se izogibamo zaradi škodljivosti živega srebra, ki se nahaja v amalgamu.

Kadar so poškodbe zobnih kron prevelike lahko z Inleyi ali Onleyi (vlite plombe) dogradimo zelo napredovale in obsežne izgube zoba. Tak način dograditve je še posebej natančen, saj so take plombe narejene v zobotehničnem laboratoriju in so po obliki in barvi skoraj identične naravnemu zobu. Inlayi in onlayi so lahko iz kovine ali keramike, po izdelavi v laboratoriju jih v naši ordinaciji cementiramo.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?