Naročila in svetovanje
051 484 757

STOMADOS d.o.o.
Cesta Ceneta Štuparja 2a
1231 Ljubljana-Črnuče

Tel. 01 561 5500
Mob. 051 484 757
Fax. 01 561 5505
e-mail: stomados@gmail.com

Delovni čas:
ponedeljek - petek
08:00-19.00
SI | EN | DE
Zanimivosti
Neprijeten vonj v 90 odstotkih izvira iz ustne votline, zlasti s hrbtišča jezika, v 10 odstotkih pa je posledica sistemskih bolezni prebavil, jeter ali trebušne slinavke, bolezni dihal, določene hrane (česen,čebula, kava), kajenja ali redko hudih bolezni (rak v prebavilih). Slab zadah je lahko opozorilni ali spremljajoči znak pri boleznih obzobnih tkiv, nastajajoči zobni gnilobi ali boleznih mandljev. Slab zadah spremlja tudi ljudi, ki so pod stresom.

Zobozdravnik in zobna erozija

Skleninska erozija je izguba površinske plasti zobne krone, ki je rečemo sklenina. Najpogostejši vzrok erozije so: kisline v hrani in pijači, gazirane pijače, kislina iz želodca pri refluksu želodčnega soka, bulimija, alkoholizem.

Zobje postanejo občutljivi na hladno, imajo razpoke, so drugačne barve, značilne so vdolbine na sklenini, na posebnih mestih.

Pri zdravljenju skleninskih erozij je v pomembno, da se zdravi vzrok. Pacientu podamo natančna navodila katerim pijačam in hrani naj se izogiba, včasih pa je potrebno tudi pacienta napotiti k splošnemu zdravniku. V naši ordinaciji erozije zalijemo z belimi zalivkami in s tem preprečimo nadaljno izgubo sklenine.

V UK ima 62% otrok in mladostnikov skleninsko erozijo.

Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?