Beljenje

•    Beljenje doma

V ordinaciji Stomados izvajamo beljenje na zdravih zobeh  z belilnimi opornicami .
Pacient dobi po odtisu svoje individualno narejene prozorne opornice, v katere doma vstavlja belilo. Belilo je lahko 10% ali 20% karbamid peroksid.Pacienta se nato spremlja in naroča na kontrole. Tako  beljenje je najbolj varno in tudi preobčutljivost zob je manjša.

•    Beljenje avitalnega zoba.
Beljenje zoba , ki je potemnel zaradi poškodbe živca, naredimo v ordinaciji s pomočjo laserja.
S tem zob posvetlimo in odložimo protetično oskrbo.


Keramične ali kompozitne luske

Za luske se odločajo pacienti, ki jih moti izgled sprednjih zob. Sprednji zobje so lahko poškodovani, zabarvani,obrabljeni, imajo lahko določene razvojne nepravilnosti, ..
Luske omogočajo, da zoba ne brusimo po celotnem obsegu ampak obrusimo le vidni del površine zoba. Luske so lahko narejene iz keramike ali direktno v ordinaciji iz kompozita.
Keramične luske so trajnejše, z njimi lahko naredimo preobrazbo nasmeha, če se v načrt vključi več zob.
Kompozitne luske izdelamo v 1seji, brez pomoči laboratorija, direktno v ustih pacienta. So cenejše vendar  manj trajne.


Brezkovinske prevleke -polnokeramične prevleke

Uporaba vrhunskih materialov in sodelovanje z najsodobnejšim laboratorijem, ki računalniško zdela  vse protetične nadomestke, nam omogoča izdelavo brezkovinskih prevlek, ki so najpogosteje izdelane iz zirkonija.
Take prevleke so zelo natančno narejene,  rob prevleke je narejen nad mejo dlesni, kar pomeni manj vnetja dlesni in lažje čiščenje. Največja prednost polnokeramičnih prevlek pa je estetska, kar se vidi  v bolj naravni barvi zoba. Možnost, da bi se  dlesen ob prevleki zabarvala sivo ne obstaja, ker je prevleka v celoti brez kovine





Potrebujete storitev stomatologije na
najvišjem strokovnem nivoju?


Izdelava: MMstudio