Implantologija

Zobni vsadek je umetna korenina narejena iz titana ali zirkonija, ki se po kirurški vstavitvi zraste z živo kostjo in ustvari čvrsto enoto, na katero se pripne prevleka, most ali proteza.

Zobni vsadki so najboljši način nadomeščanja manjkajočega zoba, njihova uspešnost je 97% pri pacientih z dobro ustno higieno .

Prednosti nadomeščanja zob z vsadki so:
1. Ni potrebe po brušenju sosednjih zob za izdelavo mostička
2. Preprečijo izgubo kosti in dlesni(atrofijo), kar se zgodi po puljenju zob
3. V delno brezzobi čeljusti, kjer bi bila mogoča le delna proteza, omogočajo izdelavo mosta in fiksno protetično rešitev
4. V brezzobi čeljusti pripomorejo k boljši stabilnosti proteze

V ordinaciji Stomados vstavljamo Ankylos in Straumann implantate. Pred vsako izvedbo naredi kirurg načrt zdravljenja in oceni ali bodo morebiti potrebni tudi dodatni kiruški posegi kot so npr. sinus lift, augmenacija grebena ali kostna dograditev. Protetična izvedba pa se izvede 2-3 mesece po vstavitvi implantata.

IMEDIATNA VSTAVITEV IMPLANTATA

V določenih primerih je s pomočjo sodobnih tehnik možno neposredno po puljenju zoba vstaviti implantat in izdelati začasni protetični nadomestek. To pomeni, da pacientu v enem obisku izpulimo problematični zob in vstavimo na to mesto implantat. S tako oskrbo skrajšamo čas do dokončne oskrbe s protetiko.


Potrebujete storitev stomatologije na
najvišjem strokovnem nivoju?


Izdelava: MMstudio