Ščitniki

Izdelujemo ščitnike za šport in bruksizem.
•    Ščitniki za šport

Ščitnike za šport priporočamo pri kontaktnih športih, kot so košarka, hokej, rokomet... Preprečijo poškodbe zobovja, ki so lahko včasih tudi zelo hude.

Športni ščitniki se  izdelajo po odtisu vašega zobovja v zobotehničnem laboratoriju. Za boljše udobje pri nošenju ščitnika je potrebno prilagoditi griz spodnje čeljusti  v ščitnik. Pacient lahko izbira med različnimi barvami in debelinami ščitnika.

•    Ščitniki za bruksizem

Bruksizem je prekomerno stiskanje in škrtanje zob, ki se dogaja najpogosteje ponoči. Sile stiskanja so lahko tudi do 3- krat večje kot sile med samim žvečenjem. Pogosto se tega pacienti ne zavedajo, zjutraj pa se zbudijo z bolečino v obraznih mišicah ter bolečino v čeljustnem sklepu, zobje pa postajajo vedno bolj obrabljeni in občutljivi na hladno. S ščitniki za bruksizem lahko preprečimo prekomerno obrabo zob, bolečine v obraznih mišicah, bolečino in poškodbo čeljustnega sklepa ter kronične glavobole.

Za izdelavo ščitnika je potreben odtis zgornje in spodnje čeljusti, ščitnik se nato naredi v zobotehničnem laboratoriju.

Ščitniki za bruksizem so prozorni in skoraj nevidni. Lahko se nosijo ponoči ali podnevi, odvisno kdaj pacient bolj stiska zobe.





Potrebujete storitev stomatologije na
najvišjem strokovnem nivoju?


Izdelava: MMstudio